FESTIVALES - República Checa


Karlovy Vary cancela su edición del 2020. La 55a edición del mayor evento cinematográfico de la República Checa tendrá lugar en julio del 2021 en vez de este verano

S ohledem na přetrvávající opatření vlády v souvislosti s koronavirovou krizí a kvůli jejím mezinárodním dopadům a celosvětově komplikované situaci jsme pečlivě zvážili všechny okolnosti a rozhodli jsme se 55. ročník MFF Karlovy Vary v letošním roce neuskutečnit.
55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proto proběhne ve dnech 2.- 10. července 2021.
Situaci od počátku sledujeme a byli jsme připraveni uspořádat letošní ročník festivalu i s vědomím, že při nutném respektování všech závazných nařízení vlády a mezinárodních opatření nebude možné, aby vznikl v takové podobě a kvalitě, na jaké jsou naši diváci, hosté i partneři zvyklí, tedy s mezinárodní soutěží, prezentací zahraničních tvůrců a všemi doprovodnými akcemi. Jedním ze záměrů, které jsme zvažovali, bylo vytvořit letošní festival v náhradním termínu.
Vzhledem k tomu, že situace se neustále vyvíjí, nařízení vlády ohledně konání kulturních akcí budou průběžně aktualizována a je těžké je predikovat. Dospěli jsme k závěru, že konání letošního ročníku karlovarského festivalu v jiném termínu či rozsahu by s sebou stále neslo zdravotní rizika a omezení, která by bylo z organizačního hlediska velmi těžké zajistit.