FESTIVALES - República Checa


Los organizadores del 55º AFO / Olomoucký Mezinárodní Filmový Festival han postergado la realización para el 1 de octubre de 2020

Hlavním tématem AFO55 je adaptace, stejně jako celé lidstvo i AFO se musí přizpůsobit. Nemusíte se bát, o svůj oblíbený festival nepřijdete, jen si na něj počkáte o něco déle.
Pandemie nás zastihla v té nejintenzivnější fázi přípravy festivalu a i přes naši adaptaci na danou situaci festival nebude úplně beze ztrát. Přívlastek vědecký nemáme v názvu náhodou, naše další strategie postupu v dané situaci tak vychází z odborných dat. Všechna opatření jsme přijali kvůli eliminaci rizika, že by se festival vůbec neuskutečnil.
AFO55 proběhne v co největším rozsahu, ale trochu netradičně. Z adaptace mohou vycházet i pozitivní změny. Všichni také víme, že věda je především o spolupráci. AFO55 se spojí s partnerským festivalem Life Sciences a s jeho pomocí se kromě Olomouce odehraje i v Praze.
AFO se bude konat v rozmezí od 1. do 15. října v tradičním prostředí Olomouce a potom také v Praze, kde společně proběhne 55. ročník AFO a 10. ročník Life Science.
Prosím buďte v nadcházejících týdnech ohleduplní a solidární hlavně se zranitelnější částí naší populace, jelikož pandemie se dají zvládnout jen kolektivním úsilím a disciplinovaností. Za nás můžeme říct, že preventivní opatření vítáme, jelikož věda a dostupná data z předešlých epidemií mluví jasně: sociální izolace je jedním z hlavních faktorů, které určují, zda bude smrtnost pandemie 0,1 nebo 5 procent.
Děkujeme za podporu a těšíme se na viděnou na podzim!
Za tým festivalu Academia Film Olomouc
Jakub Ráliš
ředitel festivalu